Airconditioning

Wilt u uw huis verkoelen tijdens de hete dagen in de zomer?
Wilt u ook naast de aangename temperatuur, ook de luchtvochtigheid verlagen en een schonere binnenlucht hebben?
Dan is een airco de ideale oplossing voor u!

Hoe werkt een airco?

Een airconditioner is een apparaat dat de lucht in een ruimte koelt en ontvochtigt. Deze bestaat uit twee delen: een binnen-unit en een buiten-unit.
De binnen-unit blaast de warme lucht uit de ruimte langs een koelelement, waar de warmte wordt onttrokken en het vocht wordt gecondenseerd, met behulp van koelvloeistof, net zoals bij een koelkast. De koude en droge lucht wordt vervolgens terug de ruimte in geblazen. De buitenunit bevat een compressor en een condensor, waar de warmte wordt afgegeven aan de buitenlucht.

IMG 20231103 WA0026 Uploaden
IMG 20231103 WA0029 Uploaden

Welke soorten airco’s zijn er?

Single-split

Deze bestaat uit een binnen-unit en een buitenunit die met elkaar verbonden zijn door leidingen. De binnen-unit zorgt voor het koelen of verwarmen van één ruimte, terwijl de buitenunit de overtollige warmte afvoert. Een single-split airco is energiezuinig, stil en kan het hele jaar door gebruikt worden voor een optimaal binnenklimaat.

Multi-split

Deze bestaat uit meerdere binnen-units en een buitenunit. Zo kunt u met één systeem verschillende ruimtes in uw huis of kantoor koelen of verwarmen. Elke binnen-unit kan apart ingesteld worden, zodat u de temperatuur per ruimte kunt regelen.

Satelliet

Net zoals de single-split, een satelliet airco bestaat uit een binnen-unit en een buitenunit. De binnen-unit is volledig weggewerkt achter het plafond en verdeelt de lucht d.m.v. kanalen en roosters. Een satelliet airco is een stille, energiezuinige en esthetische oplossing voor grotere ruimtes zoals kantoren, winkels, hotels of huizen.

Cassette

Net zoals de satelliet airco, een cassette airco bestaat uit een binnen-unit en een buitenunit. De binnen-unit is weggewerkt achter het plafond. In tegenstelling met de satelliet variant, heeft de cassette alleen een rooster in het plafond waar de lucht uitgeblazen wordt.
en cassette airco is meestal compacter, stiller en energiezuiniger dan een satelliet airco, maar heeft ook minder capaciteit en bereik.

Waarom kiezen voor airconditioning?

Airconditioning heeft vele voordelen ten opzichte van een gewone ventilator of dergelijke koelingsapparatuur.
We noemen hier een paar:

airconditioning binnen-unit split woning

Aangename gevoel

Last van een hete woning of werkplek tijdens de warme zomerse dagen? Creëer een aangenaam en comfortabel binnenklimaat in uw woning of werkplek met een of meerdere airco’s. Een airco zorgt voor een aangenaam temperatuur ongeacht het weer buiten. Tevens kunt u hiermee verwarmen in de koude dagen van de winter.

Gezondere binnenlucht

Behalve de temperatuur, een airco verlaagt de luchtvochtigheid, waardoor u minder last heeft van zweten, benauwdheid of schimmelvorming. Dankzij de ingebouwde filters, dingen zoals stof, pollen, bacteriën en andere verontreinigingen worden uit de lucht gefilterd.
Zo krijgt u een gezonder binnenklimaat.

airconditioning kantoor bedrijfspand beter luchtkwaliteit
WhatsApp Image 2024 01 31 at 22.15.22 3 e1709328766311

Hogere waarde

Naast het wooncomfort, een pand of woning met airconditioning heeft een hogere waarde in tegensteling met een zonder. Airco’s zijn beschikbaar is verschillende formaten en geven een moderne en luxe uitstraling.

Wij gebruiken producten van:

Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Kennis vergaren over airconditioning.

Stap 2

Aanvraag indienen.

Stap 3

Installateur maakt een voorlopige offerte.

Stap 4

Er wordt een schouwafspraak gemaakt en wordt plaats gevonden.

Stap 5

Na de schouw komt er een definitieve offerte.

Stap 6

Bij akkoord wordt de montage ingepland.

Stap 7

Installatie wordt geïnstalleerd en wordt uitgelegd hoe te gebruiken.

Stap 8

Comfort omhoog.

Klaar voor airco?

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van airconditioning in uw woning of kantoor, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.
Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van verschillende soorten airco’s, met garantie en service en wij gebruiken producten van hoge kwaliteit van betrouwbare merken. Wij adviseren u graag over de beste optie voor uw situatie, rekening houdend met uw budget, uw wensen, de isolatie van uw woning en de ligging van de ruimte(s) waar de airco komt.
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u kunt profiteren van een gezondere en comfortabele binnenklimaat in uw huis of bedrijf.


Scroll naar boven