Zonnepanelen

Bent u op zoek naar een manier om geld te besparen op uw energierekening, uw CO2-uitstoot te verminderen en uw woningwaarde te verhogen? Zo ja, dan is een zonnepanelen installatie de perfecte oplossing voor u.

Hoe werkt een zonnepaneel?

Een zonnepaneel wekt energie op uit zonlicht.
Die maakt gelijkstroom, die door een omvormer omgezet wordt in wisselstroom. Deze stroom kunt u gebruiken voor uw eigen apparaten of terugleveren aan het elektriciteitsnet. Als u meer stroom opwekt dan u verbruikt, krijgt u een vergoeding van uw energieleverancier (vaker genoemd als ‘salderen’). Als u minder stroom opwekt dan u verbruikt, kunt u stroom afnemen van het net. U betaalt dan alleen voor het verschil tussen uw verbruik en uw opwekking.

zonnepanelen polykristalijn op dak
zonnepanelen op plat dak

Welke soorten zijn er?

Monokristallijn

Deze hebben een hoog rendement en een lange levensduur. Ze zijn gemaakt van zuivere siliciumkristallen en hebben een egaal zwarte kleur.

Polykristallijn

Deze hebben een iets lager rendement en een iets kortere levensduur dan monokristallijn zonnepanelen, maar ze zijn goedkoper. Ze zijn gemaakt van meerdere siliciumkristallen en hebben een blauwachtige kleur.

Amorf

Deze hebben een laag rendement en een korte levensduur. Ze zijn gemaakt van dunne laagjes silicium of andere materialen en hebben een flexibele vorm. Ze zijn goedkoper dan kristallijn zonnepanelen, maar ook minder duurzaam.

Waarom kiezen voor zonnepanelen?

Zonnepanelen hebben vele voordelen ten opzichte van andere energiebronnen.
We noemen hier een paar:

hand holding green plant edited
Duurzame energie

Zonnepanelen produceren schone, hernieuwbare energie die geen broeikasgassen of vervuilende stoffen uitstoot. Door over te schakelen op zonne-energie, kunt u helpen de klimaatverandering te bestrijden en de luchtkwaliteit te verbeteren. Volgens het Nederlandse ministerie van Economische Zaken en Klimaat kan het gemiddelde residentiële zonnesysteem ongeveer 4 ton CO2 per jaar compenseren, wat gelijk staat aan het planten van 80 bomen.

Lagere energiekosten

Zonnepanelen kunnen uw elektriciteitsrekening met wel 80% verlagen, afhankelijk van de grootte en locatie van uw systeem. U kunt de opgewekte elektriciteit overdag gebruiken en de eventuele overtollige elektriciteit terugleveren aan het net met saldering. U kunt ook overtollige elektriciteit opslaan in thuisbatterijen voor later gebruik of voor noodstroom in geval van een stroomstoring.
U bent zo meer zelfvoorzienend en minder afhankelijk van schommelende elektriciteitsprijzen.

oude-lamp-energiebesparing
man housing advisor holding house model edited
Hoger woningwaarde

Zonnepanelen kunnen de waarde van uw huis of bedrijf verhogen door het aantrekkelijker te maken voor potentiële kopers of huurders. Studies hebben aangetoond dat woningen met een zonnepanelen installatie, sneller en voor hogere prijzen worden verkocht dan vergelijkbare woningen zonder dergelijke installatie. Volgens een rapport van Calcasa verkochten woningen met zonnepanelen in 2022 gemiddeld voor 3,5% meer dan de woningen zonder.

Gerealiseerde projecten

Wij gebruiken producten van:

Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Kennis vergaren over zonnepanelen.

Stap 2

Aanvraag indienen.

Stap 3

Installateur maakt een voorlopige offerte en opbrengstberekening.

Stap 4

Er wordt een belafspraak gemaakt en wordt plaats gevonden.

Stap 5

Na het gesprek komt er een definitieve offerte.

Stap 6

Bij akkoord wordt de montage ingepland.

Stap 7

Zonnepanelen worden geïnstalleerd en wordt uitgelegd hoe te gebruiken.

Stap 8

Energierekening omlaag.

Klaar voor zonnepanelen?

Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van zonnepanelen op uw dak, kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van verschillende soorten hoogwaardige panelen, met garantie en service. Onze specialisten adviseren u graag over de beste optie voor uw situatie, rekening houdend met uw budget, uw daktype en uw energieverbruik. Wij kunnen ook zorgen voor alle benodigde vergunningen en subsidies, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.Onderhoudscontracten en meetrapporten

Wij begrijpen dat uw zonnepanelen een belangrijke investering zijn, en we willen u helpen om het maximale uit uw investering te halen. Daarom bieden we een uitgebreid scala aan onderhoudscontracten met meetrapporten, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw zonnepanelen optimaal blijven presteren gedurende hun levensduur.

Brons

Dit pakket is ideaal voor klanten die op zoek zijn naar een basisniveau van onderhoud en monitoring. Het omvat regelmatige inspecties en reiniging van de zonnepanelen, evenals een basisrapportage van de prestaties. Dit pakket biedt een kosteneffectieve oplossing voor klanten die hun zonnepanelen in goede staat willen houden zonder te veel te betalen.

Silver

Dit pakket biedt een uitgebreider niveau van onderhoud en monitoring. Naast de diensten van het Brons Pakket, omvat het ook geavanceerde prestatierapporten en aanvullende diensten zoals reparaties en vervanging van onderdelen indien nodig. Dit pakket is ideaal voor klanten die meer controle willen over de prestaties van hun zonnepanelen en bereid zijn om iets meer te betalen voor extra gemoedsrust.

Gold

Dit pakket biedt het hoogste niveau van onderhoud en monitoring. Het omvat alle diensten van het Zilver Pakket, plus extra voordelen zoals een gegarandeerde opbrengst en prioritaire service. Dit pakket is ideaal voor klanten die het beste van het beste willen en bereid zijn om te investeren in een uitgebreide onderhoudsoplossing.

Door te kiezen voor InstallGreen voor uw zonnepanelenonderhoud en -monitoring, kiest u voor kwaliteit, expertise en betrouwbaarheid. Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek en ontdek hoe wij u kunnen helpen om uw zonnepanelen in topconditie te houden!

Scroll naar boven