Warmtepompen

Wilt u uw huis comfortabel verwarmen in de winter en verkoelen in de zomer?
Wilt u geld besparen op uw energierekening en uw CO2-uitstoot verminderen?
Wilt u een betrouwbaar en efficiënt verwarmings- en koelsysteem hebben en uw wooncomfort verhogen?
Dan is een warmtepomp de ideale oplossing voor u!

Hoe werkt een warmtepomp?

Een warmtepomp is een apparaat dat je huis kan verwarmen of afkoelen met warmte uit de natuur, bijvoorbeeld uit de lucht, de grond of het water. Een warmtepomp werkt als een koelkast die andersom werkt: hij brengt warmte van buiten naar binnen en geeft deze aan het verwarmingssysteem.
In tegenstelling tot een cv-ketel verbrandt een warmtepomp geen gas om warmte te creëren, maar gebruikt hij elektriciteit om warmte van de ene naar de andere plaats te verplaatsen.

warmtepomp panasonic buiten unit
warmtepomp binnenunit

Welke soorten warmtepompen zijn er?

Lucht-water

Deze halen warmte uit de buitenlucht en geven deze af aan het water in uw verwarmingssysteem. Ze kunnen zowel voor vloerverwarming als voor radiatoren worden gebruikt.

Lucht-lucht

Deze halen warmte uit de buitenlucht en geven deze af aan de lucht in uw huis. Ze kunnen zowel voor verwarming als voor koeling worden gebruikt. Ze werken eigenlijk als omkeerbare airconditioners.

Hybride

Deze combineren een lucht-water warmtepomp met een bestaande cv-ketel op gas. Ze schakelen automatisch over naar de meest efficiënte en voordelige optie, afhankelijk van de buitentemperatuur en de warmtevraag.

Waarom kiezen voor warmtepomp?

Een warmtepomp heeft vele voordelen ten opzichte van een traditionele cv-ketel.
We noemen hier een paar:

man holding bulb energy saving

Energiebesparing

Uw energierekening omlaag? Een warmtepomp kan de oplossing zijn. Deze gebruikt geen gas maar elektriciteit om dezelfde hoeveelheid comfort te leveren. Bovendien kunt u profiteren van subsidies en leningen van de overheid om de aanschaf en installatie van een warmtepomp te financieren, waardoor je de investering sneller terugverdient. Als u die met zonnepanelen combineert dan bespaart u nog meer. Dus dat is goed voor het milieu en uw portemonnee.

Milieuvriendelijk

Verlaag uw CO2-uitstoot. Een warmtepomp stoot geen schadelijke gassen uit zoals een cv-ketel dat doet. Door over te stappen op een warmtepomp draagt u bij aan de vermindering van de broeikasgassen die verantwoordelijk zijn voor de klimaatverandering. Combineer dat met zonnepanelen en bent u extra duurzaam.

hand holding green plant milieuvriendelijk
modern house with airco wooncomfort

Hoger wooncomfort

Een comfortabel huis zowel in de winter als in de zomer? Dat kan!
Een warmtepomp zorgt voor een gelijkmatige en aangename temperatuur in uw huis, zonder geluidsoverlast of luchtvervuiling. Een extra voordeel hiervan is dat deze kan ook koelen in de zomer, waardoor u geen aparte airco nodig heeft. Met een warmtepomp ben je klaar voor de toekomst en geniet je van een comfortabel binnenklimaat.

Wij gebruiken producten van:

Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Kennis vergaren over warmtepompen.

Stap 2

Aanvraag indienen.

Stap 3

Installateur maakt een voorlopige offerte.

Stap 4

Er wordt een schouwafspraak gemaakt en wordt plaats gevonden.

Stap 5

Na de schouw komt er een definitieve offerte.

Stap 6

Bij akkoord wordt de montage ingepland.

Stap 7

Installatie wordt geïnstalleerd en wordt uitgelegd hoe te gebruiken.

Stap 8

Energierekening omlaag.

Klaar voor warmtepomp?

Als u geïnteresseerd bent in het installeren van een warmtepomp in uw woning of kantoor, kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte.
Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van verschillende soorten warmtepompen, met garantie en service en wij gebruiken producten van hoge kwaliteit van betrouwbare merken. Wij adviseren u graag over de beste optie voor uw situatie, rekening houdend met uw budget, uw wensen, de isolatie van uw woning en uw energieverbruik.
Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe u kunt profiteren van een duurzame en comfortabele verwarming en koeling.


Scroll naar boven