Laadpalen

Een laadpaal, ook wel een oplaadpunt voor elektrische voertuigen genoemd, is een infrastructuurvoorziening die wordt gebruikt om elektrische voertuigen (EV’s) op te laden. Deze laadpalen zijn ontworpen om elektriciteit aan de batterijen van elektrische auto’s en andere elektrische voertuigen te leveren, zodat ze kunnen worden opgeladen en gebruikt voor transport.

Hoe werkt een laadpaal?

Stekkerverbinding: Je sluit een laadkabel aan op de laadpaal en het laadpunt op je elektrische voertuig.
Identificatie en autorisatie: Sommige laadpalen vereisen identificatie via een pasje, app of pincode om te starten.
Opladen: Zodra geautoriseerd, begint de laadpaal elektriciteit naar je voertuig te sturen.
Monitoring: De laadpaal houdt de laadsnelheid en het energieverbruik bij.
Beëindiging: Je stopt het laden door de stekker uit de laadpaal te halen.
Betaling (indien nodig): Als de laadpaal kosten in rekening brengt, betaal je achteraf via een app, creditcard, of een ander betaalmiddel.
Dit is de basiswerking van een laadpaal, waarbij elektriciteit van het netwerk naar je elektrische voertuig wordt overgedragen om de batterij op te laden.

Desktop.e40cfebf.layout columns range slider elvi 03b 2
894x1200 2

Welke soorten laadpalen zijn er?

Standaard laadpaal

Dit is een basislaadpaal voor thuisgebruik. Het levert meestal wisselstroom (AC) en biedt een laadsnelheid die geschikt is voor dagelijkse oplaadbehoeften. Deze laadpalen zijn eenvoudig te installeren en kunnen worden aangesloten op het reguliere elektriciteitsnetwerk.

Slimme laadpaal

Een slimme laadpaal is verbonden met internet en biedt extra functies, zoals de mogelijkheid om het laadproces op afstand te beheren via een app, laadkosten bij te houden en te plannen wanneer het voertuig moet worden opgeladen om de elektriciteitskosten te optimaliseren.

BI directionele laadpaal (V2G)

Deze geavanceerde laadpalen kunnen niet alleen stroom aan het voertuig leveren, maar ook energie uit het voertuig halen (Vehicle-to-Grid of V2G). Hierdoor kan het voertuig dienen als een soort energieopslag en de opgeslagen elektriciteit teruggeven aan het elektriciteitsnet wanneer dat nodig is.

Waarom kiezen voor laadpalen?

Er zijn verschillende redenen waarom mensen ervoor kiezen om laadpalen voor elektrische voertuigen (EV’s) te installeren of gebruik te maken van bestaande laadinfrastructuur. Hier zijn enkele belangrijke redenen om voor laadpalen te kiezen:

2562bfde4be0b4fc712de04f1149864113115115
Milieu vriendelijkheid

Elektrische voertuigen stoten geen schadelijke uitlaatgassen uit en dragen bij aan verminderde luchtvervuiling en een lagere CO2-uitstoot, wat gunstig is voor het milieu en de volksgezondheid.

Thuis opladen

Thuislaadpalen bieden het gemak van opladen terwijl je slaapt of wanneer je thuis bent, waardoor je niet naar een tankstation hoeft te gaan. Dit is handig en tijdbesparend.

Laadkompas laadpaal thuis 1 1024x459 1
elektrische auto opladen met zonnepanelen
Toekomstbestendigheid

Aangezien de wereldwijde focus op duurzaamheid en milieubewustzijn blijft groeien, worden elektrische voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur beschouwd als een toekomstbestendige keuze.

Wij gebruiken producten van:

AC Charger

Hoe gaan we te werk?

Stap 1

Kennis vergaren over laadpalen.

Stap 2

Aanvraag indienen.

Stap 3

Installateur maakt een voorlopige offerte.

Stap 4

Er wordt een belafspraak gemaakt en wordt plaats gevonden.

Stap 5

Na het gesprek komt er een definitieve offerte.

Stap 6

Bij akkoord wordt de montage ingepland.

Stap 7

Laadpaal wordt geïnstalleerd en wordt uitgelegd hoe te gebruiken.

Bent u er klaar voor?

Als u geïnteresseerd bent in het plaatsen van een laadpaal bij u thuis of bij een bedrijfspand, kunt u contact met ons opnemen voor een vrijblijvende offerte. Wij zijn gespecialiseerd in het leveren en installeren van verschillende soorten modellen laadpalen, met garantie en service. Onze specialisten adviseren u graag over de beste optie voor uw situatie, rekening houdend met uw budget, uw elektrische voertuig en uw energieverbruik.


Scroll naar boven